torsdag 19 februari 2009

Nu har vi haft vår Ernstkväll...

Det är snart midnatt! Ernstkvällen är till ända och som vi känner själva var kvällen lyckad. Det är svårt att få en helhetsbild när man själv är med och arrangerar men jag gick runt en hel del bland publiken efteråt och alla verkade mer än nöjda.

Jag tycker att Ernst föreläsning var något utöver det vanliga. En besökare sa "efter en stund kändes det som att han bara pratade med mig". Jag frågade många vad de tyckte var bäst med föreläsningen och de flesta svarade att det var det där han sa om att inred inte för andra utan för er själva. Det är ju så viktigt att må gott och trivas i sitt eget hem och mindre viktigt att andra tycker det är snyggt.

Ernst berättade om en kompis som han besökte som bodde i en studentlya. Kompisen var så himla glad att Ernst kom så han mötte honom med en stor kram i dörren och var så lycklig över att få berätta om sin nya kärlek, soppan kokade i köket och det billiga vinet från gårdagens studentfest stod på bordet, ja de hade en jättetrevlig kompiskväll med mycket snack. När Ernst gick därifrån och stod i trappuppgången ställde han sig frågan: Hade han en säng?

Så "oviktig" var inredningen. Man kan inreda i hjäl sig men finns inte glädjen, kärleken och kamratskapen i ett hem så finns inte själen. Tänkvärda ord från den käre Ernst.

I morgon kommer en del bilder från kvällen och nästa vecka svämmar blogg och hemsida över av bilder från evenemanget.

Kram och god natt från Barbro, Colorama

5 kommentarer:

gunga sa...

Tack för en trevlig kväll!
Hälsn. Mamma Edith

Anna O sa...

Tusen tack för en inspirerande kväll!
Anna O

Anonym sa...

Vilken lyckad, intressant och rolig kväll det var! Stort tack!

Anonym sa...

Tack för att ni tar er tid och ork att ordna så fantastiskt bra saker! Gårdagen var oerhört intressant och vi som bor i Mariestad är otroligt lyckligt lottade för att ni finns och gör så roliga saker för oss. Tusen tack!
/Madeleine

Anonym sa...

Tack ska ni ha för allt beröm!Vi kommer garanterat att anordna mer. Kom gärna med idéer till oss!