onsdag 4 mars 2009

Sätt en personlig touch på ditt golv!

Vi säljer Osmo dekorvax och hårdvaxolja i vår butik. Hilda är experten på området. I dag har hon fått specialutbildning av Hemo från Osmo.

Vad är då Osmo dekorvax och hårdvaxolja? Som exempel kan vi nämna dekorvaxen ebenholts som blir hur fin som helst på ett gammalt ekgolv. Om du har tröttnat på eken och vill göra golvet lite tuffare - slipa golvet och ta sen på ebenholts så får du ett mörkt, vackert golv men du ser fortfarande träets ådring. För att golvet ska tåla slitage tar man på hårdvaxolja efter infärgningen. Vill ni veta mer? Välkomna till oss och prata med Osmoexperten Hilda.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle uppskatta om det går att komplettera detta med exempel på före och efter bilder.

Anonym sa...

Vi ska se om vi kan fixa det. I morgon har vi ert färgsättningsförslag klart. Vi ringer!

Anonym sa...

Vi är lite inne på att behandla våra golv med Osmo hårdvaxolja, men stämmer det som jag har läst på nätet att det lätt blir synliga repor, speciellt om man har mörka golv? Och att det inte blir lika bra om man gör det själv eftersom det finns två olika typer av hårdvaxolja, och den bättre får bara säljas till proffs?

Anonym sa...

Det är inget vi har hört tidigare, men vi ska kolla detta med vår duktige säljare Heimo från Osmo. Vi återkommer med svar.

Anonym sa...

Hej igen Fundersam
Vi har pratat med vår säljare nu och fått verifierat att det inte lätt blir repor när man använder hårdvaxoljan. Om man har lagt på för mycket kan det kanske bli det lättare men inte annars. Vissa repor blir det ju på alla golv och de syns ju mer på mörka golv. Så är det även med lackade golv. Det är ingen skillnad i slitstyrka på proffsens hårdvaxolja och den vi säljer i butik, det är sättet man lägger ut den på. Den för proffsen är helt lösningsmedelfri och läggs ut med stålspackel och poleras sen med maskin. De måste ha en produkt som de kan arbeta snabbare med. Vill du har mer svar och arbetsråd får du gärna komma till oss men även ringa till Welin & Co 08-55410440

Anonym sa...

Tack så mycket för det snabba svaret! Då blir det nog hårdvaxolja för våran del. :-)

Anonym sa...

Hej!
Jag håller nu i helgen på med att behandla mitt golv med Dekorvax transparent 3111 (vit) och har strukit på ett lager med hårdvaxolja (ska stryka på ett lager till). Vid appliceringen av hårdvaxoljan "släppte" dekorfärgen lite på vissa kvistar. Jag är nu rädd att dessa kvistar kommer att gulna. Min fråga är om man efter behandling kan använda sig av ytterligare ett lager dekorvax 3111 och Hårdvaxolja på det utan att behöva slipa ner golvet innan?

Tacksam för svar.
Mvh Mia