torsdag 11 juni 2009

Frågestund!

Vi har lärt oss av andra bloggare att ibland ha en liten frågestund på bloggen. Nu är det dags för Colorama Stockholmsvägen lilla frågestund.

Välkommen att ställa frågor till oss om allt som gäller färg, tapeter, golv, kakel och klinker, färgsättning, färglära mm. Vi är beredda! Skriv din fråga på bloggen så samlar vi frågorna och ger svar i ett blogginlägg.

3 kommentarer:

Morgan sa...

Om man ska måla om en "klassisk" furugillestuga. Hur ska man gå tillväga för att inte alla kvistar ska lysa genom efter ett tag?

Barbro Colorama sa...

Hej Morgan

Om inte panelen är behandlad överhuvudtaget ( t ex med lack) så måste man spärra alla kvistar med schellack eller kvistlack (två ggr) och därefter måla med spärrande grund. Sen kan man välja vilken typ av färg man vill. Väljer man en snickerifärg får man en fin, slät yta. Väljer man vanlig vattenbaserad takfärg blir det inte samma finish. Är panelen lackad innan kan det räcka med att tvätta, ev mattslipa och sedan måla. Lacken fungerar då som en spärr.

Anneli sa...

Är det för sent att ställa frågor nu? Jag undrar nämligen hur man ska göra när man spacklar hörn. Alltså, vi har satt upp gipsskivor på väggarna och de har ju en inbuktning i kanterna och när de möts, speciellt i utstickande hörn, är det jättesvårt att spackla på ett snyggt sätt. Hur ska man göra för att få till det??