onsdag 15 juli 2009

Det finns olika sätt att färgsätta ett köksbord...

Hittade den här bilden hos en bloggare som kallar sig krimskrams3. Rubriken på inlägget var - Ett färgsatt köksbord! En kul grej men ännu bättre är ju att måla om bordet.

Ett gammalt, slitet bord blir som en helt ny möbel när man tillför lite färg. Det är inte speciellt svårt att måla möbler och heller inte så dyrt.

Tvätta först med målartvätt. Nu finns en målartvätt som man sprayar på och sen torkar - ingen eftersköljning. Det är skönt att man slipper skölja bort tvätten, särskilt när man arbetar inomhus. Sen är det dags att slipa bort ojämnheter och även spackla om det behövs. Då använder du snickerispackel. Är möbeln trären - grunda först med snickerigrundfärg och därefter måla två strykningar med slutstrykningsfärgen. Det är snickerifärg du ska använda och det finns både vatten- och lacknaftabaserad. Du kan även välja mellan tre glanstal på färgen - 15, 40 och 80.

Nu är det klart och du har ett snyggt bord. Priset för färg, sandpapper, målartvätt mm stannar vid ca 400 kr. Inte så farligt, eller hur?

Inga kommentarer: