torsdag 28 juli 2011

Falu Rödfärg!

God morgon! Ännu en solig dag här i Mariestad. Jag (Barbro), Caroline, Frida och Emma arbetar och nu är tre målare tillbaka efter semestern och kakelsättarna jobbar för fullt.

En ny sändning med Falu Rödfärg kom förra veckan. Det är populärt att måla med slamfärg, speciellt på sommarstugor, lador mm.

Färgen är avsedd för obehandlat och ohyvlat virke och för ommålning av tidigare slamfärgade ytor. Nya prefabricerade hus kan målas med Falu Rödfärg förutsatt att fasaden levereras utan grundfärg eller grundad med slamfärg.

Bästa resultatet uppnår du om du målar när det är "lagom" varmt och "lagom" torrt. Måla inte på en starkt solvärmd yta, eller på vått trä. Lägsta temperatur för målning med Falu Rödfärg är +5 grader.

Nytt och obehandlat virke grundmålar du en gång med Falu Rödfärg som har förtunnats med 10-20 % vatten. Vänta minst ett dygn innan du färdigmålar med en strykning oförtunnad färg.
TÄNK PÅ ATT FÄRGEN SKA ARBETAS IN I VIRKET OCH MÅLA INTE FÖR TJOCKT!

Om du ska måla om en tidigare slamfärgad yta så räcker det normalt att borsta bort löst sittande färg och smuts. När fasaden är ren målar du en gång med oförtunnad Falu Rödfärg.

Inga kommentarer: